31 Mayıs 2009 Pazar

SARMISAKLI ZEYTİNYAĞLI YEŞİL KABAK

Yaz geldi ve benim favori sebzem yine sahnede....
Kabak...
hertürlü yapılmış şeklini yiyebilirim.. Mücveri, salatası.. İlerleyen günlerde paylaşacağım sizlerle bu tarifleri de.

Kaynak: -

Hazırlama Süresi: 10dk

Pişirme Süresi: 20dk

Fırın Isısı: Ocakta Orta harlı ateş

Zorluk: Kolay

Malzeme Tedariki: Kolay

Genel Puan: 5

Malzemeler:

1kg yeşil kabuklu kabak (bu kabağı heryerde bulamayabilirsiniz. Normal kabakla da olur)

1 büyük soğan, iri doğranmış

3 diş sarmısak

4 adet orta boy domates, rendelenmiş

2 adet küp şeker, tuz karabiber

2 Yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Hazırlanışı:

1. İri doğranmış soğan ve sarmısak şekerlerde eklenerek zeytinyağında kavrulur.

2.Kabukları soyulmadan halka halka doğranmış kabaklar eklenir

3. Rendelenmiş domatesler eklenir

4. Tuz, karabiber ve bişr miktar su eklenir, yumuşayana kadar pişirilir

ELMALI ÜZÜMLÜ MUFFIN

Aslında tarifi portakallı ve çikolatalı. Ben portakal yerine elma, çikolata yerine üzüm ve ceviz koydum..
Sonuç? Harika....
net 425 gr yine iyi bir tarifle elimdeydi...
Kaynak: Net 425gr Gamze Bursa
Hazırlama Süresi: 20dakika
Pişirme Süresi: 45dakika
Fırın Isısı: 180
Zorluk: Kolay
Malzeme Tedariki: Kolay
Genel Puan: 5

işte malzemeler:
1 Su bardağı krema
2 yumurta
3 su bardağı un
1 çay bardağı süt
2 orta boy yeşil elma, rendelenmiş
1 çay bardağı kuru üzüm, çekirdeksiz
1 çay bardağı ceviz, iri kıyılmış
1 çay kaşığı tarçın
1 paket kabarma tozu
1 paket vanilya

Hazırlanışı:

1. Un hariç tüm malzemeler karıştırılır

2. Un eklenir. Hazırlanmış muffin kaplarına dökülür

3. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirilir

4. Kürdanla ortası kontrol edilir yapışmıyorsa fırından çıkarılır

22 Mayıs 2009 Cuma

REÇELLİ FINDIK KURABİYE


Bu ay hep kurabiyeden gittik...
Kaynak: Uydurma
Hazırlama Süresi: 10 dakika
Pişirme Süresi: 15 dakika
Fırın Isısı: 180
Zorluk: Kolay
Malzeme Tedariki: Kolay
Genel Puan: 4
Malzemeler
1 Su bardağı fındık
1 su bardağı un
1/3 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı yoğurt
50 gr tereyağ 1/2 çaybardağı sıvıyağ ( 100 gr tereyağ da koyabilirsiniz)
Hazırlanışı
1. Oda sıcaklığındaki yağlar ve şeker karıştırılır
2. Yoğurt, un, vanilya ve fındık eklenerek yumuşak ve yapışmayan bir hamur elde edilir
3. Cevizle fındık arası bir boyda :) koparılır yuvarlak yapılır
4. Yağlı kağıt serili tepsiye ortasını parmağınızla bastırarak yerleştirilir
5.Üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir
6. Soğuduktan sonra delik kısımlara istenilen bir reçel koyulur

10 Mayıs 2009 Pazar

ÜMİT USTA'DAN ÇİKOLATALI KURABİYE

Pazar günü anneler günüydü ama benim daha ziyade kölelik günüm oldu, çünkü evdeki iki canavar beş dakika dahi oturup dinlenmeme müsaade etmiyorlar. Kurabiye de, kurabiye diye tutturunca cücükler ben de Ümit Usta'nın tariflerinden birini seçtim, itiraf etmek gerekirse çok sıradan bir kurabiye, daha çok sevdiğiniz bir tarif varsa boşuna bunu denemeyin derim. Ben Dilistan Çilingiroğlu Shipman'nın çikolatalı kurabiyesini tercih ederim.

Kaynak: Ümit Usta
Hazırlama Süresi: 20 dakika
Pişirme Süresi: 15 dakika
Fırın Isısı: 180
Zorluk: Kolay
Malzeme Tedariki: Kolay
Genel Puan: 4

Malzemeler

160 gram toz şeker (1 bardak)
1/2 paket (125gr.) margarin (ben 1 bardaktan 2 parmak eksik sıvı yağ koydum)
1 adet yumurta
1/2 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Çok az tuz (bir çimdik attım)
250gr. un (2 bardak)
ceviz içi (üzeri için ama ben koymadım )
Parça çikolata

Hazırlanışı

1. Yağı, yumurtayı ve şekeri mikserle çırpın.
2. Kabartma tozu, vanilya ve tuzu ekleyip biraz daha çırpın.
3. Unu ekleyip hamur kıvamına gelene kadar yoğurun.
4. Çikolataları ekleyin.
5. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın dilerseniz üzerine ceviz parçaları koyun ve fırın tepsisine dizin.
6. Kurabiyeler fırından çıktığında yumuşak olacaktır, soğudukça sertleşir.

5 Mayıs 2009 Salı

NİŞASTALI KURABİYE

Kaynak:Ayşe Tüter
Hazırlama Süresi: 15 dakika
Pişirme Süresi: 25 dakika
Fırın Isısı: 180
Zorluk: Kolay
Malzeme Tedariki: Kolay
Genel Puan: 5
Malzemeler:
2 Su bardağı nişasta (ben buğday nişastası kullandım)
2 Su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket margarin ( 125 gr margarin kullandım 1 su bardağına döktüm ve üzerini sıvı yağ ile tamamladım)
2 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
*Asıl tarif bu ama ben içine ek olarak çikolata parçaları ve dövülmüş fındık da koydum. Acıbademe benzer bi tad oldu.

Hazırlanışı

1. Tüm malzemeleri karıştır

2. Ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp yağlı kağıt döşenmiş tepsiye diz

3. 180 derecede üzeri pembeleşinceye kadar pişir


AYŞE TÜTER'DEN BONCUK POĞAÇA

Ev poğaçası en sevdiğim zararlılardandır. Ama bi türlü içime sinen bir reçete bulamıyordum.
Ta ki bu tarifi bulana kadar. Şimdiye kadar yediğim ve yaptığım en lezzetli poğaça diyebilirim.
En önemli özelliği mayasız olması ve uzun süre saklayabiliyor olmanız...
Geçen hafta peynirli yapmıştım bu hafta da patatesli yaptım, isteğiniz malzemeyle yapabilirsiniz işte tarif:
Kaynak:Ayşe Tüter
Hazırlama Süresi: 20 dakika
Pişirme Süresi: 25 dakika
Fırın Isısı: 180
Zorluk: Kolay
Malzeme Tedariki: Kolay
Genel Puan: 5
Malzemeler:
150gr margarin (ben tabiiki margarin karşıtı bi insan olduğum için 50 gr margarin, 100gr sıvı yağ (1 büyük çay bardağı) kullandım )
1 büyük çay bardağı yoğurt
1 büyük çay bardağı su (1/2 su 1/2 süt koydum ben)
1 çorba kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı sirke, tuz
1 yumurta (akı içine sarısı üzerine)
çörekotu
Hazırlanışı:
1. Eritilmiş ve soğutulmuş margarin, sıvıyağ, yoğurt, su, şeker, sirke, kabartma tozu,tuz ve yumurtanın akı bir kapta karıştırılır.
2. Azar azar un eklenir. Elinize yapşmayıp şekil alabilecek yumuşak bir hamur haline geldiğinde ceviz büyüklüğünde koparılır.
3. Yuvarlanır ve içine isteğiniz malzeme koyulur.
4. Yağlı kağıt üzerine dizilir, üzerine yumurta sarısı ve çörekotu eklenir.
5. 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.