9 Mayıs 2010 Pazar

BESLENME SAATİ KURABİYESİ





Biraz mola verdik biz. Dün baktım bir yıl olmuş tam. En son 2009 Mayıs ayında eklemişiz yaptıklarımızı.


Tekrar başlıyoruz...


Mügeyle bu blogu oluştururken, çalışan, çalışırken eve de vakit ayırabilen ama bu vakti en verimli şekilde kullanabilen olmak istedik.


İstedik ki güzel yemek de yapabilelim, çocuklarımız da sağlıklı beslensin bizde sağlıklı olalım.


Mutfak bilgimizi geliştirmek için kitaplar aldık...


Zaman bizim için önemli, işten sonra yapacak çok şey var ama vakit az... Bu nedenle de seçtiğimiz kitaplardaki yemeklerin çoğunlukla pratik ve lezzetli olmasına özen gösterdik....




Evet özel günler için yaptığımız yemekler ve harcadığımız mesai ayrı...




İşte ilk tarif...


Bu kadar ara verdikten sonra yapılan ilk tarifin lezzetli, pratik ve uğraşmaya değer olmasını isterdim ama üzgünüm... Görüntüye aldanmayın..


Ebru Şallı'nın (nam'ı değer İsveç Çakısı - Elif Key'in Ebru şallı hakkında Haber Türk'de yazdığı bir yazıda okumuştum ve çok gülmüştüm-) Çocuklar İçin Besleyici Eğlenceli Lezzetler kitabından aldım bu tarifi..


İnsan gerçekten herşey olmamalı bence... Sertifikalı pilatesci, sertifikalı aşçı, sertifikalı anne :)




Tamam haksızlık yapmayayım; daha önce denediğim 4 tarif var.. Ama hep bi tamamlanmamış kısım var tariflerde..


Bir tek Muzlu Kek tarifi güzel olmuştu..


Aşağıda tarifi ve değerlendirmelerimi veriyorum ama ben size bu kurabiye yerine Ayşe Tüter'den Boncuk Poğaça tarifini yapmanızı şiddetle öneriyorum.




Malzemeler:

100 gr tereyağ (Ben 50gr tereyağ 50ml zeytinyağı kullandım)

2 adet yumurta

3 Su Bardağı un (ben besleyici olması için tam buğday unu kullandım)

200 gr beyaz peynir

1 tatlı kaşığı tuz

Yeteri kadar toz kırmızı biber, çörekotu, tuz

Ps: Malzemeler kısmında zeytin yazmamış. Resme bakıp anlamanız gerekiyor.




Hazırlanışı:

1-Yoğurma kabına un koyulur. Ortasına tereyağı (burada odasıcaklığımı, soğuk mu eritilerek mi olduğu belirtilmemiş ben oda sıcaklığında yumuşamış hali ile koydum), tuzu, rendelenmiş beyaz peyniri, ve bir yumurta eklenir.

2. Hamur yoğurulur (burada işte o hamur yoğrulmuyor. Ya eklenen malzemeler un miktarıyla kıyaslandığında az geldi ya da eksik başka birşeyler vardı yoğrulmadı bende 2 yemek kaşığı yoğurt ekledim). Üzerine nemli bez örtüp 20dk bekletilir.

3. Hamur merdane ile bir parmak kalınlığında açılır. Su bardağı ile yuvarlak kesilir. Kitapda göz olarak iki yuvarlak kesilir demiş. Hiiç uğraşmadım, boşuna vakit kaybı. Zeytinleri hamura bastırarak koydum.

4. Sonrası sizin vaktinize, sabrınıza ve isteğinize kalmış..

5. Yağlanmış fırın tepsisine dizip 30dk kızartın demiş Ebru hanım. Ben yağlı kağıt kullanmayı tercih ettim. kaç derece olduğunu da belirtmemiş. 175 derece de 20 dk da üzeri kızarmıştı.

Boşu boşuna vaktinizi harcamayın derim ben..

Ufaklıklar için poğaça yapacaksanız dediğim gibi Ayşe Tüter tariflerine bakmanızı tavsiye ederim..