26 Kasım 2007 Pazartesi

PORTAKALLI KEREVİZ



Kerevizi eskiden çok sevmezdim ama kayınvalidemin müthiş zeytinyağlı lezzetlerinden sonra artık kerevize bayılıyorum. Özellikle de portakallı versiyonuna.

Hazırlama Süresi: 35 dakika
Zorluk: Kolay
Pişme Süresi: 15 dakika
Malzeme Tedariki: Kolay

Malzemeler
3 adet orta büyüklükte kereviz
3 adet orta patates
1 adet portakalın suyu
Yarım limon suyu
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
Tuz
1 çorba kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:

Soğanları küçük küçük, kereviz ve patatesleri küp küp ve havuçları da halka şeklinde doğruyoruz.
Doğramış olduğumuz kereviz ve patatesleri portakal ve limon suyu karışımının içine beklemek üzere koyuyoruz.
Soğanları ve havuçları zeytinyağıyla birlikte düdüklü tencereye alıyoruz.
Zeytinyağı tam ısınmadan ( biliyorsunuz ki zeytinyağını kavurmak oldukça sağlıksız bu yüzden tüm sebzelerle birlikte pişmesinde fayda var. Hatta ablam zeytinyağlı yemekleri yağsız pişirip sonradan ekliyor yağını.) kerevizleri patatesleri içinde bulundukları suyla birlikte ekliyoruz. Ben kereviz saplarını ve yapraklarını da doğruyorum bu yemeğe.
Tuzunu atıp düdüklümüzü kapatıyoruz. 15 dakika sonra nefis portakallı kerevizimiz hazır oluyor. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder