17 Ekim 2008 Cuma

ÇİKOLATALI SUFLE



Kaynak: Oktay Usta
Hazırlama Süresi: 30 dakika
Fırın Isısı: 180º
Zorluk: Kolay
Pişme Süresi: 20 -25 dakika
Malzeme Tedariki: Kolay
Genel Puan: 5

Malzemeler


4 çorba kaşığı un
3 su bardağ soğuk süt
2 çorba kaşığı kakao
3 adet yumurta (sarısı ve akları ayrılmış)
1 su bardağı toz şeker
1 paket (80gr.) bitter çikolata
2 çorba kaşığı tereyağı

Üzeri için
Krema
Pudra şekeri

Hazırlanışı

1. Bir tencereye tereyağı koyulur ve eriyince un ilave edilir, 5 dakika kadar un kavurulur.
2. Çırpma teliyle sürekli karıştırılarak, üzerine soğuk süt dökülür. Koyulaşıncaya dek çırpmaya devam edilir ve 3- 4 dakiak pişirilir.
3. Ocaktan alındıktan sonra kakao, toz şeker ve bitter çikolata ilave edilir. Karıştırarak teker teker yumurta sarıları eklenir.
4. Yumurta akları bir çimdik tuz ile katılaşıncaya kadar çırpılır.
5. Hamura çırpılmış yumurta akları eklenir ve yavaşça hamura yedirilir.
6. Isıya dayanıklı kaseler yağlanır ve hamur içlerine koyulur.
7. 20-25 dakika pişirilen sufleler krema ve pudra şekeri ile sıcak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder