17 Ekim 2008 Cuma

LAHMACUN


Kaynak: Emine Beder – Hamur İşleri
Hazırlama Süresi: 50 dakika
Fırın Isısı: 190º
Zorluk: Kolay
Pişme Süresi: 10 dakika
Malzeme Tedariki: Kolay
Genel Puan: 5

Malzemeler


4 su bardağı un
1/2 kibrit kutusu yaş maya(30gr)
1 çorba kaşığı şeker
1+3/4 su bardağı su
3/4 su bardağı yoğurt
tuz

iç harcı

350 gr. kıyma (orta yağlı)
2 orta boy soğan
2 orta boy domates
2-3 sivribiber
1/2 demet maydanoz
4-5 diş sarmısak
tuz, karabiber

Hazırlanışı

1. Ilık suyun içine maya ve şekeri ilave edip mayanın kabarması sağlanır.
2. Elenmiş unun ortası havuz gibi açılır ve içine mayalı sıvı ve yoğurt eklenir. Hamur yoğrulur. Ilık bir ortamda 2 misli kabarana dek bekletilir.
3. İç harcı için soğanlar sivribiberler, (ben biber kullanmadım) maydanoz, sarmısak, domates ince ince kıyılır. Tuz karabiber ve kıyma ile karıştırılır.
4. Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alınır ve açılır.
5. Kıymalı harçtan açılan hamurun üzerine yayılır ve hamurun kenarları kıvrılır.
6. Üstleri hafifçe kızarana dek fırında pişirilir ve dışarı alınır alınmaz kenarlarına tereyağ sürülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder