17 Ekim 2008 Cuma

MARBRE KEK


Kaynak: Nathalie Stoyanof – Beyaz Mutfak
Hazırlama Süresi: 20 dakika
Fırın Isısı: 165º
Zorluk: Kolay
Pişme Süresi: 55-60 dakika
Malzeme Tedariki: Kolay
Genel Puan: 5

Malzemeler

135 gr. tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
3 adet yumurta (sarısı ve beyazı ayrılmış)
1 çay kaşığı vanilya
35ml. süt (çeyrek su bardağından bir parmak az)
60ml. süt kreması
1 kahve fincanı toz şeker
1 su bardağı + 1 kahve fincanı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı kakao

Hazırlanışı

1. Tereyağı, pudra şekeri, yumurta sarısı ve vanilya mikserle çırpılır.
2. Kremanın yarısını sütle karıştırıp vanilyalı karışıma ekleyin.
3. Un ve kabartma tozunu üzerine ilave edin.
4. Diğer tarafta yumurta aklarını toz şeker ile birlikte beyazlaşana kadar çırpın. (bir çimdik tuz eklerseniz daha çabuk beyazlaşır) vanilyalı karışıma ekleyin.
5. Kalan kremayı kakao ile karıştırın.
6. Hazırladığınız hamuru ikiye ayırın. Hamurlardan birine kakao krema karışımını ekleyin.
(krema kakao karışımı bayağı sert oluyor)
7. Dikdörtgen kek kalıbına önce beyaz hamuru, sonra kakaolu hamuru sıra ile dökün.
8. Bir spatulayı hamura derin bir çizgi çeker gibi hareket ettirin.
9. Önceden ısıtılmış fırında 55-60 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder