18 Ekim 2008 Cumartesi

KREPLİ KÖFTE & CEVİZLİ ERİŞTE


Kaynak: Ayşe Tüter
Hazırlama Süresi: 30 dakika
Fırın Isısı: 200º
Zorluk: Kolay
Pişme Süresi: 15 dakika
Malzeme Tedariki: Kolay
Genel Puan: 5
Malzemeler
Krep İçin (8 Kişilik)
1 SB un
2 SB Süt
4 Yumurta
1 Çay kaşığı tuz
Zeytinyağı
Köfte İçin (8 Kişilik)
500 gr köftelik kıyma
1 adet kuru soğan, rendelenmiş
3 dilim ekmek, robotta çekilmiş
1 avuç maydanoz, doğranmış
Ttuz, karabiber, kimyon
Domates Sosu
4 adet orta boy domates, minik doğranmış
3-4 diş sarmısak, minik doğranmış
zeytinyağı
Hazırlanışı:
1. Tüm krep malzemelri karıştırılır ve yapılır
2. Köftelik malzemeler karıştırılr ve yoğurulur
3. Pişirdiğiniz kreplerin içine hazırladığınız köfte harcı 1 cm kalınlığında yayılır, rulo yapılır
4. Rulo yaptığınız krepler bıçakla 4 parçaya bölünür ve her bir parçaya kürdan takılarak dik bir şekilde tepsiye yerleştirilir
5. 200 derecede 15 dk köfteler pişinceye kadar pişirilir
6. Köfteli krepler tabağa alınır ve üzerine domates sos dökülerek servis yapılır.
Domates Sos:
1. Tüm domateslerin kabukları soyulur, minik minik doğranır
2.2 yemek kaşığı zeytinyağında minik minik doğranan sarımsaklar sotelenir, domatesler eklenir ve pişirilir
CEVİZLİ KREMALI ERİŞTE
Kaynak: Ayşe Tüter
Hazırlama Süresi: 5 dakika
Fırın Isısı: Orta hararetli ocak
Zorluk: Kolay
Pişme Süresi: 10-15dakika
Malzeme Tedariki: Kolay
Genel Puan: 5

Malzemeler
1 paket köy eriştesi
150 gr minik doğranmış ceviz
2 Yemek kaşığı tereyağ
1/2 paket krema
2 yemek kaşığı tulum peyniri
Hazırlanışı:
1. Tereyağ eritilir ve erişteler çok az kavrulur
2.1lt su kaynatılır ve erişteye eklenir
3. Suyunu çekine kadar pişirilir
4.Başka bir kapta krema, ceviz, karabiber, tuz karıştırılır ve kaynatılır
5. Servis öncesi hazırlamış olunan cevizli kremalı sos eriştenin üzerine dökülür, tulum peyniri serpiştirilir
2.
tuz, karabiber

1 yorum:

  1. Çok lezzetli görünüyorlar.
    Krepli köfteyi çok beğendim.
    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil