22 Mayıs 2009 Cuma

REÇELLİ FINDIK KURABİYE


Bu ay hep kurabiyeden gittik...
Kaynak: Uydurma
Hazırlama Süresi: 10 dakika
Pişirme Süresi: 15 dakika
Fırın Isısı: 180
Zorluk: Kolay
Malzeme Tedariki: Kolay
Genel Puan: 4
Malzemeler
1 Su bardağı fındık
1 su bardağı un
1/3 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı yoğurt
50 gr tereyağ 1/2 çaybardağı sıvıyağ ( 100 gr tereyağ da koyabilirsiniz)
Hazırlanışı
1. Oda sıcaklığındaki yağlar ve şeker karıştırılır
2. Yoğurt, un, vanilya ve fındık eklenerek yumuşak ve yapışmayan bir hamur elde edilir
3. Cevizle fındık arası bir boyda :) koparılır yuvarlak yapılır
4. Yağlı kağıt serili tepsiye ortasını parmağınızla bastırarak yerleştirilir
5.Üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir
6. Soğuduktan sonra delik kısımlara istenilen bir reçel koyulur

2 yorum: