31 Mayıs 2009 Pazar

SARMISAKLI ZEYTİNYAĞLI YEŞİL KABAK

Yaz geldi ve benim favori sebzem yine sahnede....
Kabak...
hertürlü yapılmış şeklini yiyebilirim.. Mücveri, salatası.. İlerleyen günlerde paylaşacağım sizlerle bu tarifleri de.

Kaynak: -

Hazırlama Süresi: 10dk

Pişirme Süresi: 20dk

Fırın Isısı: Ocakta Orta harlı ateş

Zorluk: Kolay

Malzeme Tedariki: Kolay

Genel Puan: 5

Malzemeler:

1kg yeşil kabuklu kabak (bu kabağı heryerde bulamayabilirsiniz. Normal kabakla da olur)

1 büyük soğan, iri doğranmış

3 diş sarmısak

4 adet orta boy domates, rendelenmiş

2 adet küp şeker, tuz karabiber

2 Yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Hazırlanışı:

1. İri doğranmış soğan ve sarmısak şekerlerde eklenerek zeytinyağında kavrulur.

2.Kabukları soyulmadan halka halka doğranmış kabaklar eklenir

3. Rendelenmiş domatesler eklenir

4. Tuz, karabiber ve bişr miktar su eklenir, yumuşayana kadar pişirilir

2 yorum:

  1. GUNESIN GUZEL YUZU YUREGINE DOKUNSUN,
    KABUSLAR SENDEN UZAKTA, MELEKLER BAS UCUNDA DURSUN.
    GUNES OYLE GECEYE DOGSUN KI, DUALARIN KABUL, KANDILIN MUBAREK OLSUN.

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkürler..sizinde kandiliniz mübarek olsun..
    güzel ve bereketi bir üç aylar diliyorum...

    YanıtlaSil