16 Haziran 2008 Pazartesi

MUSKA BÖREĞİ


Kaynak: Emine Beder – Hamur İşleri
Hazırlama Süresi: 40 dakika
Zorluk: Kolay
Malzeme Tedariki: Kolay
Genel Puan:


Malzemeler
3 adet yufka
250gr. kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1 adet yeşil biber
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Kimyon
1/2 kahve fincanı ince bulgur (extra malzeme benden)
1/2 kahve fincanı su

Hazırlanışı
1. Küçük küçük doğranmış soğanı, yeşil biberi kıymayla beraber kavurun.
2. Bulguru kıymaya ekleyin, domatesi rendeleyin, üzerine suyu ilave edip kapağını kapatın ve altını kısın.
3. Yufkaları 5cm. lik şerit ler halinde kesin.
4. Hazırladığınız içten şerit yufkanın ucuna bir çorba kaşığı koyun ve üzerini üçgen kapatın. Sağ sol sırasıyla üçgen şeklini koruyarak katlayın. Ucunu biraz su ile ıslatarak yapıştırın.
5. Tavaya sıvı yağı alın ve altın rengi olana dek böreklerinizi kızartın. Fazla yağını alması için kağıt havluya çıkarın.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder