16 Haziran 2008 Pazartesi

SALÇALI TAVUK KÖFTELERİ

Hazırlama Süresi: 50 dakika
Zorluk: Kolay
Malzeme Tedariki: Kolay
Genel Puan:


Malzemeler

500gr. tavuk göğsü
1 yumurta
1 adet kuru soğan
4 dilim bayat ekmek içi
Kimyon
Tuz
Karabiber
Galeta unu
Kızartmak için sıvıyağ


Sos için:

1 adet domates rendesi
1 adet küp küp doğranmış domates
1 diş sarımsak
Fesleğen
Tuz

Hazırlanışı

1. Soğanı rendeleyin. Tavuğu robotunuzla kıyma haline getirin.
2. Yumurta ekmek içleri, rendelenmiş soğan ve tavuğu yoğurun, tuz karabiber ve kimyon ekleyin.
3. Yoğurdunuz köftelerden ceviz büyüklüğünde toplar alıp galeta ununa bulayın (arzu ettiğiniz şekli verebilirsiniz. ) ve çok az sıvıyağ ile yağlanmış teflon tavada kızartın.
4. Diğer tarafta domatesleri ve dilimlenmiş sarımsağı pişirin. Altını kapatırken tuz ve fesleğen ekleyin.
5. Kızarmış tavuklarınızı servis tabağına alın ve üzerine sosunuzdan gezdirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder