24 Haziran 2008 Salı

ÇİLEK KREMALI GENCO PASTASI


Genco pasta siparişi verdi geçtiğimiz pazar, özellikle de çileklisinden. Beyaz Fırın tariflerine baktım bol yumurtalı, Gönül Candaş'ın kitabına baktım bol bol yumurtalı tarifler. Yaz günü Antalya'nın sıcağında bu kadar yumurtası bol malzeme içimi kaldırdı. Bir de Oktay Usta neler yapmış bakalım dedim. Vee 4 yumurtalı bir tarif buldum hem de oğlumun istediği gibi çilekli..


Kaynak: Oktay Usta

Hazırlama süresi: 1 saat

Fırın Isısı: 180º
Zorluk: Kolay
Genel Puan:



Malzemeler:

Kek için:

4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı mısır nişastası
1 paket kabartma tozu
1 adet limon kabuğu rendesi
Aldığı kadar un (1,5 su bardağı yetti)

Krema

1/2 litre süt

2 çorba kaşığı un
çilek püresi
1 su bardağı şeker

Sos
Çilek püresi
1 tatlı kaşığı nişasta

Süslemek için

Krem Şanti

Hazırlanışı:

1. Yumurtaları şekerle çırpın, un, nişasta, limon kabuğu rendesi ve kabartma tozunu ekleyin. (Oktay Usta'nın bu alabildiği kadar un meselesini her tarifte dile getirmesi işimi zorlaştırıyor. Yani kek bu börek çörek değil ki, biraz ununu kaçırmak ya da azaltmak tüm malzemelerin ziyan olmasına neden olabilir)
2. Yağlanmış kek kalıbına malzemenizi aktarın ve fırında 20 dakika pişirin.
3. Krema için tüm malzemeyi karıştırın pişirin.
4. Çilek püresi ile nişastayı pişirin
5. Kekinizi enine ikiye kesin, arasını çilek sosu ile ıslatın.
6. Kremayı pastanızın arasına ve üstüne sürün.
7. Çocuğunuza krema torbasını kaptırmazsanız üzerini süsleyin, kaptırırsanız bizimki gibi müthiş şık bir pastanız olma olasılığını kabul edin :)

Not: Oğlum artık kendi adını yazabiliyor :)

Not2: Neden Oktay Usta'ya 4 puan verdiğime gelince, Oktay Usta birisi onu izliyormuş gibi yazıyor kitabında, ama mesela O. Gönenç'in kitabındaki gibi tarifi tahmin etmeniz kolay olmuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder