Bir de pazarlar güzelleşti... Antalya sebze meyva cenneti ama bu mevsimlerde süper oluyor.. Herşey taptaze, canlı canlı renk renk.....
Bu da keyifli ve hem bizim için hem de oğlumuz için koşturmacalı geçen haftasonunun sonu....
Balkonda akşam keyfimiz....
Menümüzde Curry ve Sarmısak Soslu Tavuk, Fırında Kabak Mücver ve Patatesli Enginar vardı....
İşte tarifler.....
Kaynak: Annem
Hazırlama Süresi: 15dk
Fırın Isısı: Harlı ocak
Zorluk: Kolay
Malzeme Tedariki: Kolay
Genel Puan:
Malzemeler:
2 adet yağı alınmış tavuk göğüs, jülyen doğranmış
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 silme tatlı kaşığı curry
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karbonat
1/2 çay bardağı soya sos
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 paket krema
3-4 diş sarmısak
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
1. Jülyen doğranmış tavuklar derince bir kaba alınır. İçine nişasta, karbonat, curry, kimyon, soya sos, tuz, karabiber koyulur, karıştırılır.
2. Mümkünse 1 gün ama aceleniz varsa en az 2 saat marine edilir.
3. Bir tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyulur ve minik minik doğradığınız sarmısaklar pembeleşinceye kadar kavrulur.
4. kavrulan sarmısakların üzerine tavuk dökülür ve kızarana kadar pişirilir.
5. Kızaran tavukların üzerine krema dökülür. suyunu çekene kadar pişirilir.
Fırın Isısı: 180
Zorluk: Kolay
Malzeme Tedariki: Kolay
Genel Puan:
Malzemeler:
3 adet kabak, rendelenmiş
3-4 adet taze yeşil soğan, minik minik doğranmış
1/2 demet dereotu, minik minik doğranmış
3-4 dal taze nane, minik minik doğranmış
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1-2 dilim beyaz peynir, ezilmiş
1/2 çay bardağı süt
3-4 dilim hamburger peyniri (isterseniz kaşarda rendeleyebilirsiniz)
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
1. Tüm malzemeler karıştırılır.
2. Fırın kabına dökülür, üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
3. Çıkarmadan önce peynirler koyululur, eriyince alınır.
Bu enginar tarifi ile siteye eklediğim 3. enginar tarifini vermiş olduğumun farkındayım. Ama oğlum çok seviyor bende hazır enginarın zamanıyken farklı farklı yöntemlerle pişiriyorum.....
Malzemeler:
5 adet enginar, küp küp doğranmış
1 adet kuru soğan, ince ince doğranmış
3-4 adet taze yeşil soğan, minik minik doğranmış
1/2 demet dereotu, minik minik doğranmış
1/2 demet maydanoz, minik minik doğranmış
2 adet patates
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
1. Soğanlar zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavrulur.
2. Doğramış olduğunuz enginarlar eklenir, 2 parmak kalınlığında su eklenir ve pişirilmeye başlanır.
3. Enginarlar yumuşamaya başlayınca doğramış olduğunuz patatesler eklenir.
4. Patatesler ve enginarlar pişince ocaktan almaya yakın tüm yeşillikler eklenir 5-6 dk daha pişirlir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder