25 Ekim 2007 Perşembe

KREMALI SEBZE ÇORBASI

Gelelim çorbamıza;

Malzemeler:
2 adet kabak
1/2 adet kereviz
1 adet havuç
2 adet patetes
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı un
1/2 paket krema
1 talı kaşığı toz et bulyon
Dereotu
Hazırlanışı:
1. Unu tencerede kavurun.
2. İri iri doğradığınız soğanı ve havucu ekleyin
3. Soğanlar hafif pembeleşinceye kadar karıştırın
4. 1/2 lt suyu ekleyin ve hızlıca karıştırın. (Un topak topak olmasın diye hızlı karıştırmanız gerekiyor)
5. İçine; doğradığınız kabakları, kerevizi ve patatesi ekleyin
6. En son krema ve et bulyonu da koyup sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
7. El blendrı ile çorbayı çekin.
8. Üzerine dereotu ekleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder