SÜTLÜ KEMALPAŞA TATLISI
Kaynak: Uydurma
Hazırlama Süresi: 40dk.
Zorluk: Kolay
Malzeme Tedariği: Kolay
Genel Puan:

Tarif:
Malzemeler
1 paket kemalpaşa
4 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 paket kakaolu puding
Hindistan cevizi
Hazırlanışı:
1. Süt ve şeker bir tencereye alınır, ocak üstünde kısık ateşte önce şeker sütün içinde eritilir.
2. Kemalpaşalar süte eklenir, orta ateşte arasıra karıştırılarak ( dikkatli karıştırmak lazım, çabuk dağılabilirler) kaynatılır.
3. Kaynamaya başladığı andan itibaren de kendi haline bırakılarak 30 dakika pişirilir.
4. Çukur bir cam tepsiye kemalpaşalar alınır.
5. Kakaolu puding paket üzerindeki tarifine göre pişirilir.
6. Soğumuş kemalpaşaların üstüne sıcak puding dökülür.
7. Bol hindistan cevizi ile süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder