9 Ekim 2007 Salı

Sütlü Kemalpaşa Tatlısı


Bazen ailecek tatlı krizine giriyoruz. Cumartesi gecesi de aynı şeyi yaşadık evde ne kadar bisküvi kraker varsa tatlı niyetine bitirdik ama tatmin olmadık. Bu yangınımız ertesi gün de devam edince dolapları karıştırdım ve bir paket kemalpaşa tatlısı buldum. Aslında ben bu tatlıyı fazla şekerli bulduğum için çok sevmem. Düşündüm daha hafif nasıl yapabilirim diye. Aşağıdaki gibi bir tatlı ortaya çıktı. Gerçekten çok lezzetli oldu deneyin pişman olmayın.

SÜTLÜ KEMALPAŞA TATLISI

Kaynak: Uydurma

Hazırlama Süresi: 40dk.

Zorluk: Kolay

Malzeme Tedariği: Kolay

Genel Puan:


Tarif:

Malzemeler

1 paket kemalpaşa

4 su bardağı süt

1 su bardağı şeker

1 paket kakaolu puding

Hindistan cevizi

Hazırlanışı:

1. Süt ve şeker bir tencereye alınır, ocak üstünde kısık ateşte önce şeker sütün içinde eritilir.

2. Kemalpaşalar süte eklenir, orta ateşte arasıra karıştırılarak ( dikkatli karıştırmak lazım, çabuk dağılabilirler) kaynatılır.

3. Kaynamaya başladığı andan itibaren de kendi haline bırakılarak 30 dakika pişirilir.

4. Çukur bir cam tepsiye kemalpaşalar alınır.

5. Kakaolu puding paket üzerindeki tarifine göre pişirilir.

6. Soğumuş kemalpaşaların üstüne sıcak puding dökülür.

7. Bol hindistan cevizi ile süslenir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder