ELMALI CEVİZLİ KEK
Kaynak: Oktay Usta
Hazırlama Süresi: 50 dakika
Fırın Isısı: 170º
Zorluk: Kolay
Pişme Süresi: 40 dakika
Malzeme Tedariki: Kolay
Genel Puan:

Malzemeler
3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İç harcı için:
1 adet elma
1 tatlı kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı iri kıyılmış ceviz
1 çorba kaşığı toz şeker
Hazırlanışı:
1. Yumurtalar ve şeker kabarana kadar çırpılır ( İtiraf ediyorum, yine sağlıklı beslenme damarlarım kabardı ve şeker miktarını azalttım 1 bardak koydum çünkü kekin üstüne de elmayla birlikte şeker koyuyoruz.)
2. Karışıma sıvıyağ ilave edip kaşıkla karıştırılır.
3. Kabartma tozu vanilya ve karışım koyu tahin kıvamına gelene kadar un eklenir.(Bazı mayalı hamurlarda börek hamurlarında bu alabildiği kadar un meselesini anlarım ama bir kek tarifinde ilk defa karşılaşıyorum bu durumla çok riskli olduğu için bu tarifin 1 puanını kırıyorum. Öğretmen gibi hissettim kendimi not kırmalar falan )
4. Karışım kek kalıbına alınır.
5. Elma soyulup çekirdekleri ayıklanır ve ince ince dilimlenir ve kek hamurunun üzerine dizilir.
6. Başka bir kapta ceviz tarçın ve toz şeker (Ben esmer şeker kullandım) karıştırılır ve dizilmiş elmaların üzerine serpilir.
7. 30–40 dakika pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder