8 Temmuz 2008 Salı

TAZE BARBUNYA


Yaz sıcaklarıyla başetmeye çalışıyoruz... Hava gerçekten çok sıcak...
Kavurucu sıcakları pas geçersek yaz mevsimi sebzenin en bol olduğu zaman.. Herşeyin tazesi, güzeli bu mevsimlerde.. Bir de Antalya 'da yaşıyorsanız....
Ben barbunya sevmem. Aslında yazarken düşündüm ba ile başlayan bir sürü şeyi sevmiyorum... BAl, BAmya, BAlık,BArbunya delimiyim neyim? :)
Ama burada beyaz barbunya var.. Daha tatlı daha lezzetli.... Onu seviyorum.
Siz beyaz barbunya bulamazsanız normal barbunya ile de aynı tarifi uygulayabilirsiniz....
Kaynak: -
Hazırlama süresi: 30dk
Fırın Isısı: Orta hararetli ocak
Zorluk: Kolay
Genel Puan:
5

Malzemeler:
1kg beyaz barbunya
1 orta boy (büyükçe) kuru soğan
2 adet sivir biber
1 adet havuç
1 adet patates
1/2 demet maydanoz, ince kıyılmış
1, 5 yemek kaşığı silme toz şeker, tuz
zeytinyağı, salça
Hazırlanışı
1. Kuru soğan ve yeşil biberler minik minik doğranır
2. Zeytinyağında kavrulur
3. Minik minik doğranan havuçlar eklenir
4. 1 yemek kaşığı salça eklenir havuçlar biraz yumuşayıncaya kadar kavrulmaya devam edilir
5. Ayıklanmış ve soğuk suda yıkanmış barbunyalar tuz ve toz şekerle birlikte tencereye eklenir
6. Üzerine soğuk su eklenere pişirilmeye başlanır.
7. Barbunyalar pişmeye başladıktan yaklaşık 10dk sonra doğranmış patatesler eklenir. (Patatesler daha çabuk piştiği için sonradan ekliyoruz.)
8. Minik doğranmış maydanozlar ocağın altını kapattıktıktan sonra serpilir, ılık veya soğuk servis yapılır
Püff Noktası: Anneannem barbunyayı düdüklü tencerede pişirmez, normal tencere suyunu arada ekleyerek pişirir. Ve eklediği su mutlaka soğuk olur.
Pişerken barbunyaya soğuk su eklemek; hem tadını içinde saklamaya hemde yumuşak ama dağılmayan bir görüntüye sahip olunmasını sağlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder