7 Aralık 2007 Cuma

RÖSTİ



Adı Rösti diye geçse de kitapta aslında bildiğimiz rendelenmiş patatesin tavada yapılmış hali.....

Kaynak: Remix I Lale Apa & Bedriye Medina

Hazırlama Süresi: 25dk

Fırın Isısı : Yok

Zorluk: Kolay

Malzeme Tedariki: Kolay

Genel puan:



Malzemeler:

6 adet orta boy patates

Tuz, karabiber

Zeytinyağı, tereyağı


Sosu için;

1/2 paket light labne peyniri

1 yemek kaşığı yoğurt

1 diş sarmısak

5-6 dal ince kıyılmış dereotu


Hazırlanışı:

1. Patatesler soyulur, yıkanır

2.Rendenin kalın tarafıyla rendelenir, suyu sıkılır

3. Tuz ve karabiber eklenir

4.İsteğinize bağlı olarak koyduğunuz yağ tavada biraz kızdırılır. (kitapdaki tarifte 50gr tereyağı diyor. Siteyi takip edenler bilir biz prensip olarak katı yağlara karşıyız bu nedenle de tercihimiz hep zeytin yağından yana o yüzden tarife sadık kalmadım ve ben zeytin yağı ile tavayı yağladım. Ancak siz tereyağını tercih edebilirsiniz)

5. Tüm rendelenmiş patates tavaya koyulur ve elle sıkıca bastırılır.

6. Alt tarafı pembe renk aldıktan sonra yuvarlak bir tabak yardımı ile ters çevrilir ve diğer yüzü de kızarıncaya kadar pişirilir.

7.Labne peyniri, yoğur, sarmısak ve dere otu karıştırılarak dip sos elde edilir.

8. Dip sos ile etin yanında servis yapılır.

Bu Rösti denen patatesi Amerika'da Hashbrown diye yapıyorlar ama onlarınki böyle kalıp gibi olmuyor karıştırarak yapıyorlar ve içine biraz da süt katıyorlar ama nasıl yapıyorlar bilmiyorum tüm patates taneleri çıtır çıtır oluyor.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder