3 Aralık 2007 Pazartesi

TAHİNLİ KURABİYE



Yoğun istek ve baskılarımız neticesinde Ebruş bize muhteşem tahinli kurabiyesinden yapmayı kabul etti. Biz de sitemizde onu misafir mutfak delisi olarak ağırlamaya karar verdik. İşte tarifimiz:

Hazırlama Süresi: 50 dk.

Fırın Isısı : 200º

Pişme Süresi: 30dk.

Zorluk: Kolay

Malzeme Tedariği: Kolay


Tarif:

Malzemeler:

Yarım paket margarin ya da tereyağ

1/2 su bardağı zeytinyağı

1 su bardağı yoğurt

4 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

2 çorba kaşığı toz şeker

1 yumurta (sarısı üzerine)

1 çorba kaşığı yoğurt (üzeri için)


susam (üzeri için)


İçi:

1 su bardağı tahin

1 su bardağı toz şeker

1/2 su bardağı dövülmüş ceviz

Hazırlanışı:


1. Bütün hamur malzemelerini karıştırın.

2. Elde ettiğiniz hamuru 4 eşit parçaya bölün.

3. Her bir parçayı 30cm. çapında açın.

4. Ayrı bir kapta tahin, ceviz ve toz şekeri karıştırıp hamurların üzerine sürün.

5. Hanuru rulo haline getirip, verev verev (baklava tarzında) kesin.

6. Üzerine yumurta sarısı ve yoğurdu karıştırıp sürdükten sonra susama batırın.

7. Önceden ısıtılmış fırına sürün.



Teşekkürler Ebruş...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder