Oğlum pazar günü dolma isteyince akan sular durdu ve hemen mutfağa girdim. Dolmayı yapınca kabakların içleri elimde kaldı. (Adana usulü dolma tarifini daha sonra vereceğim)
Eşim de mutfak işlerine oldukça meraklı. "Hadi ben de mücver yapayım" deyince eline Gönül Candaş'ın Bereketli Olsun kitabını aldı ve mücveri başarıyla hazırladı. Çok lezzetli olmuştu ama ben yağda kızartma olduğu için 1 puan kırdım :)
Kaynak: Gönül Candaş– Bereketli Olsun
Hazırlama Süresi: 40 dakika
Zorluk: Kolay
Malzeme Tedariki: Kolay
Genel Puan: 4
Tarif:
Malzemeler:
3 kabak
5-6 dal taze soğan veya 1 kuru soğan (biz kuru soğan kullandık)
2-3 sivri biber
Yarım demet maydonoz ve dereotu
3 yumurta (1 büyük yumurta kullandık.)
3-4 kaşık un
tuz karabiber
Kızartmak için 1 bardak sıvı yağ
Hazırlanışı
1. Kabak içlerini, soğanı, biberleri, maydonoz, dereotu ve yumurtayı mutfak robotu ile karıştırın.
2. Un, tuz karabiber ekleyin.
3. Kızgın yağa kaşık kaşık döküp her iki tarafı kızarınca havlu kağıt üzerine alın.
Yanında yoğurtla çok lezzetli oldu. Ellerine sağlık Hanercim...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder