Kaynak: Doğaçlama :)
Hazırlama Süresi: 15 dakika
Fırın Isısı: Orta hararette ocakta
Zorluk: Kolay
Malzeme Tedariki: Kolay
Genel Puan:
Malzemeler:
6 adet konserve enginar
1 adet konserve garnitür
1 adet limon (yarısı enginarı pişireceğimiz suya yarısı da sosuna)
1-2 adet defne yaprağı ya da 1-2 dal biberiye)
3 adet taze sarmısak
3 yemek kaşığı sızma zeytin yağı
1 yemek kaşığı elma sirkesi
2 yemek kaşığı toz şeker (silme)
Karabiber, tuz
Hazırlanışı:
1. Enginarlar geniş bir tencereye koyulur
2. Üzerine garnitürler eklenir
3. Garnitürlerin üzerine gelecek kadar su eklenir.
4. Suyun içine 1/2 limon suyu, biberiye yaprakları ve toz şeker eklenerek orta ateşteki ocakta kaynayana ve suyunu çekene kadar pişirilir.
5. Enginarlar pişerken ayrı bir kapta sarmısaklar dövülür, zeytinyağı, sirke, karabiber, 1/2 limon suyu karıştırılır.
6. Pişen enginarlar servis tabağına alınır üzerlerine hazırlamış olduğumuz sos dökülür.
Püfff Noktası: Enginarlar konserve olduğu için çabuk pişti. Su biraz daha az koyulabirdi. (2 parmak yeterli olur gibi)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder