9 Ocak 2008 Çarşamba

SARMISAK SOSLU ENGİNAR

Enginar ve kereviz bizim evin yemek kültüründe çok da yerleşik sebzeler değildi açıkçası...

Babam pek sevmez böyle faydalı sebzeleri. Hal böyle olunca evlenene kadar kereviz ve enginar ikilisi hayatımda restoranlarda tadımlığın ötesine geçmemişti...

Ne zaman ki evlendim... Hergün birşeyler pişirmek gerekliliği varmış gibi ha bire yemek yapıp durdum.. Sonunda bilindik sebzeler tükenince bu iki sebzeye yöneldim....

Pek de iyi yapmışım....

Şİmdi oğlum da bayıla bayıla yiyor.... Tek direnç eşim... Ona da bu sebzeleri sevdirmek için kerevizin portakallısını, enginarında bin bir türlü değişik hallerini bulup pişiriyorum...

Sonuç??? Başarılı. Evdeki herkes mutlu :)

Gelelim tarifimize.....

Kaynak: Doğaçlama :)
Hazırlama Süresi: 15 dakika
Fırın Isısı: Orta hararette ocakta
Zorluk: Kolay
Malzeme Tedariki: Kolay
Genel Puan:


Malzemeler:

6 adet konserve enginar


1 adet konserve garnitür
1 adet limon (yarısı enginarı pişireceğimiz suya yarısı da sosuna)
1-2 adet defne yaprağı ya da 1-2 dal biberiye)
3 adet taze sarmısak
3 yemek kaşığı sızma zeytin yağı
1 yemek kaşığı elma sirkesi
2 yemek kaşığı toz şeker (silme)
Karabiber, tuz

Hazırlanışı:

1. Enginarlar geniş bir tencereye koyulur
2. Üzerine garnitürler eklenir
3. Garnitürlerin üzerine gelecek kadar su eklenir.
4. Suyun içine 1/2 limon suyu, biberiye yaprakları ve toz şeker eklenerek orta ateşteki ocakta kaynayana ve suyunu çekene kadar pişirilir.
5. Enginarlar pişerken ayrı bir kapta sarmısaklar dövülür, zeytinyağı, sirke, karabiber, 1/2 limon suyu karıştırılır.
6. Pişen enginarlar servis tabağına alınır üzerlerine hazırlamış olduğumuz sos dökülür.

Püfff Noktası: Enginarlar konserve olduğu için çabuk pişti. Su biraz daha az koyulabirdi. (2 parmak yeterli olur gibi)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder