7 Ocak 2008 Pazartesi

YOLLUK


Kaynak: Ümit Usta – Hamur İşleri

Hazırlama Süresi: 50 dakika

Fırın Isısı: 180º

Zorluk: Kolay

Malzeme Tedariki: Kolay


Genel Puan:



Malzemeler

3 adet yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı lor peyniri
10 - 15 adet siyah zeytin (çekirdekleri çıkartılmış)
10 dilim sucuk veya 3 adet sosis
1 çay kaşığı tuz
Alabildiğince un (yaklaşık 325gr.)

Hazırlanışı:

1. Yumurtaların bir tanesinin sarısını üzerine sürülmek üzere ayırıp, diğerlerini bir kaba kırın.

2. İçine kabartma tozu, lor peyniri ve sıvıyağı (ben yağını 1 bardaktan daha az koydum, hele bir de sucuk eklemeyi düşünüyorsanız yağı azaltın derim.) koyup iyice karıştırın.

3. Alabildiği kadar unu ilave edip tuzunu da ekleyerek özlü bir hamur oluncaya kadar yoğurun.

4. İsteğinize göre doğramış olduğunuz sucuk veya sosileri, zeytinleri ekleyip son bir kez daha yoğurun.

5. Limon büyüklüğünde parçalar koparıp tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısı sürüp kızarıncaya kadar pişirin.

Çok lezzetli oldu, evi müthiş bir koku kapladı, oğlum dayanamayıp tam da ben eserimi fotoğraflamaya çalışırken bir kaç tane çaldı :)

1 yorum: