12 Mart 2008 Çarşamba

KEKİK SOSLU TAVUK

Kaynak: Jamie Oliver – Jamie at Home (Cook Your Way to Good Life)
Hazırlama Süresi: 1 saat
Fırın Isısı: 200º
Zorluk: Kolay
Pişme Süresi: 40 dakika
Malzeme Tedariki: Kolay
Genel Puan:


Malzemeler

500gr tavuk butu
4 adet domates
4 adet orta boy patates
kekik
kırmızı şarap
sızma zeytinyağı
tuz
karabiber

Hazırlanışı

1. Tuz ve karabiberle ovaladığınız tavukları hafifçe zeytinyağı gezdirdiğiniz geniş bir tavaya dizin, alt üst ederek iyice kızarmasını sağlayın. (Maksat suyunu çektirmek)

2. Patatesleri haşlayın. (Ama parmak basılınca un ufak olmayacak derecede. )

3. Domatesleri soyun.

4. Kızarmış tavukları fırın kabınıza alın. Patatesleri ve domatesleri iri doğrayarak ekleyin.

5. Zeytinyağı kekik ve 2 çorba kaşığı şarabı (şarap miktarını vermemiş Jamie,ben bu kadar kullandım) iyice karıştırın, hatta Jamie Oliver taze kekik kullanıp karışımı robotta ezmiş.

6. Tavuklarınızın üzerine sosu gezdirin ve fırına verin. Yaklaşık 40 dakika sonra yemeğiniz hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder