Akşam maç sebebiyle Kayınpederim geldi belki Nilgün'ün eşi de katılacaktı. Baktım maç sırasında atıştaracak hiçbir şey kalmamış evde, ben de Dilistan Çilingiroğlu Shipman'ın kitabında gördüğüm grisini tarifini denemeye karar verdim. Ama çok beğenmedim, Noyan gelmedi maçı seyredemedi ama grisiniler konusunda hiçbir şey kaçırmadı...
Kaynak: Dilistan Çilingiroğlu Shipman – Ekmek Bir Tutkudur
Hazırlama Süresi: 2,5 saat
Fırın Isısı: 240º
Zorluk: Kolay
Pişme Süresi: 20 dakika
Malzeme Tedariki: Kolay
Genel Puan: 3
Malzemeler
350 ml su (2+3/4 su bardağı)
500 gr. un
1 yemek kaşığı şekerli su
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı aktif kuru maya
Üzeri için
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Hazırlanışı:
1. Ekmek makinesinde yapıyorsanız önce su sonra un şeker tuz ve mayayı koyup hamur yoğurma programını çalıştırın. (Dilistan Hanım tarifindeki malzeme listesinde maya miktarını yazmamış ben tahmin yürüterek koydum.) Makineniz yoksa tüm malzemeyi iyice karıştırıp yoğurun ve yağladığınız bir fırın tepsisine yayıp üzerine zeytinyağ sürdükten sonra kapatarak 1 saat kabarmasını bekleyin.
2. Hamurunuzu tepsinizin içinde 4 eşit parçaya bölün. Sonra da her bir parçayı beşe bölün. İşte zor kısım başlıyor.
3. Her bir parçayı elinize alıp aşağı sarkıtın, şekillendirmek çok zor oluyor. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
4. 15-20 dakika pişirin.
5. Üzeri kızarınca fırından çıkarın.
selamlar, acaba niye begenmediniz merak ettim cunku herkes bayilir bunlara
YanıtlaSildilistan
Bizim bu blogu açma amacımız, herkesin kendi fırınında, anlayabileceği ölçülerde yemeklerini pişirebilmesini sağlayabilmekti. Kitaplardan, ya da çevremizden edindiğimiz tarifleri yorumlamamızın ana nedeni budur. Sizin pişirdiğiniz grisinileriniz elbette ki bir profesyonelin elinden çıktığı için herkes tarafından beğenilmeli, ama biz amatörler yapınca da beğenilsin isteriz. Belki fırınımdandır, ama ne yazık ki grisiniler bayatlamış ekmek kıvamında oldu.
YanıtlaSilAyrıca blogumuzu takip ettiğiniz için çok mutlu olduğumuzu da belirtmek isteriz.
Sevgiler
muge hn,
YanıtlaSildusundum de sekil verirken isterseniz hamuru düz açın ve ince ince kestikten sonra burgu gibi yapın ve üzerine 1 kaşık süt ilave edilmiş 1 bardak suyu karıştırıp fırça ile sürün Sanırım daha iyi netice alacaksınız sevgiler dilistan