19 Mart 2008 Çarşamba

TAHİNLİ KURABİYE

Tahin aslında fazlasıyla yağlı ama bir o kadar da faydalı bir besin.....
Özellikle Antalyalılar piyazdan tutun da kabak tatlısına kadar herşeye tahin katıyorlar...
Bakıcımız Hülya Hanım'da geçenlerde bize tahinli kurabiye yaptı enfessss olmuştu.....
Fazlası kilo bakımından zarar ama harika bir kurabiye şiddetle tavsiye ederim.....

Kaynak: Yerel :)

Hazırlama Süresi: 20 dk.

Fırın Isısı: 170º

Zorluk: Kolay

Pişme Süresi: 15 dakika

Malzeme Tedariki: Kolay

Genel Puan:

Malzemeler

1 su bardağı pudra şekeri

1 çay bardağı tahin

1/2 su bardağı ceviz

1çay bardağı sıvı yağ

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Un (kulak memesi kıvamını tutturana kadar ekleyin, yumuşak bir hamur olacak)

Hazırlanışı

1. Un dışındaki tüm malzemeler karıştırılır

2. Kulak memesi kıvamında bir hamur olana kadar un eklenir

3. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır, yağlı kağıt serilen tepsiye dizilir

4. Önceden 170º ısıtılmış fırında 15dk pişirilir

5. Önemli nokta fırından çıkarttıktan sonra tepside soğuduktan sonra servis tabağına alınması gerekmekte, yoksa dağılıyor kurabiyeler

6. Üzerine çikolata sosu dökülür

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder