19 Mart 2008 Çarşamba

KOLAY PEYNİRLİ SUFLE

Anne yemeklerine devam ediyoruz...
Yine yapması kolay, yemesi ve sunumu ise çok keyifli bir börek....
Kaynak: Annem
Hazırlama Süresi: 10 dk.
Fırın Isısı: 200º
Zorluk: Kolay
Pişme Süresi: 35dakika
Malzeme Tedariki: Kolay
Genel Puan:
5

Malzemeler:

23x23 boyundaki Borcam için;
2 Yufka (en ince açılmış olanından)
1 paket dil peyniri (Sütaş tercih ettik)
100 gr kaşar peyniri
500 gr süt
2 yumurta
Tereyağ

Hazırlanışı:
1. Yufkalar 4'e bölünür
2. Elde edilen üçgen parçaların geniş kısmına peynirler dizilir ve gevşek sigara böreği gibi geniş kenardan başlayatarak sarılır.
3. Tabanı çok az yağlanmış borcama uçları üstüste getirilmek şartı ile kol böreği gibi sıkıştırılarak dizilir
4. Üzerine önceden çırptığımız yumurta ve süt karışımı dökülür
5. Üzeri kapatılarak en az 3 saat mümkünse 1 gün buzdolabında bekletilir
6. Fırına vermeden önce fındık büyüklüğünde 2-3 parça tereyağ üzerine eklenir
7. 200 dereceye ayarlanmış soğuk fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişirilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder