24 Temmuz 2008 Perşembe

CEVİZLİ TARÇINLI TOPLAR


Kaynak: Nathalie Stoyanof – Beyaz Fırın Tarifleri
Hazırlama Süresi: 30 dakika
Fırın Isısı: 190º
Zorluk: Kolay
Malzeme Tedariki: Kolay
Genel Puan:


Malzemeler:

100 gr. ceviz içi (un haline getirilecek)
100 gr. fındık içi (un haline getirilecek)
2 adet yumurta akı
1 çay bardağı şeker
15gr. tarçın (1 yemek kaşığı)

Hazırlanışı

1. Ceviz ve fındık ununu karıştırıcınıza alın, yumurta aklarıyla birlikte çırpın. (10 dakika)
2. Karışıma şeker ve tarçını da ekleyin ve çırpmaya devam edin.
3. Koyu bir macun kıvamını alan hamurunuzdan minik toplar yapın ve yağlı kağıt serili tepsinize dizin. Üzerini cevizle süsleyin. (Ben damla çikolatayı da çok yakıştırdım bu kurabiyelere)
4. Önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.

Çok lezzetli oldular, beş dakikada ev ahalisi silip süpürdü. Acı badem tadını sevenlere şiddetle tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder