Bu haftasonu deniz sonrası canım kısır istedi....
Hazırlama süresi: 30dk
Zorluk: Kolay
Malzemeler:
3 SB ince köftelik bulgur
1 orta boy kuru soğan
1/2 demet maydanoz
6-7 adet taze yeşil soğan
2 adet domates, 1 tanesi rendelenmiş, diğeri kabukları soyulup minik minik doğranmış
Salatalık turşusu, minik minik doğranmış
2 adet salatalık, minik minik doğranmış
3 yemek kaşığı domates salçası
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Tuz, kimyon, nane, karabiber, kırmızı biber
1 adet limonun suyu
Nar ekşisi
Hazırlanışı:
1. Bulgurlar derince bir kaba konur, kaynamış su ile ıslatılır ve yumuşamaya bırakılır
(Ara ara yumuşayıp yumuşamadığını kontrol edin, hala sertse bir miktar daha su ekleyebilirsiniz)
2. Minik minik doğranan kuru soğanlar bir miktar zeytin yağı ve salça ile kavrulur
3. Taze soğan, maydanoz, taze salatalık ve domatesler minik minik doğranır
4. Yumuşayan bulgura zeytin yağı, tüm baharatlar, rendelenmiş domates ve limon suyu eklenip karıştırılır
(baharat ve tuz miktarını damak zevkinize göre ayarlayın)
5. Salçalı soğanlar da bulgura katılır ve salça tüm bulgura yedirililir
6. Tüm yeşillikler, minik doğranmış salatalıklar ve salatalık turşuları ve domates de bulgura eklenir ve karıştırılır
7. Üzerine nar ekşisi gezdirilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder