14 Temmuz 2008 Pazartesi

KISIR

Sıcaklarda insanın yemek yemek canı istemiyor.. Ya da en azından benim.. Şöyle karpuz peynir, soğuk bir zeytinyağlı ya da bol yeşillikli ekşili kısır....

Bu haftasonu deniz sonrası canım kısır istedi....

Hazırlama süresi: 30dk

Zorluk: Kolay

Genel Puan:

Malzemeler:

3 SB ince köftelik bulgur

1 orta boy kuru soğan

1/2 demet maydanoz

6-7 adet taze yeşil soğan

2 adet domates, 1 tanesi rendelenmiş, diğeri kabukları soyulup minik minik doğranmış

Salatalık turşusu, minik minik doğranmış

2 adet salatalık, minik minik doğranmış

3 yemek kaşığı domates salçası

1/2 çay bardağı zeytinyağı

Tuz, kimyon, nane, karabiber, kırmızı biber

1 adet limonun suyu

Nar ekşisi

Hazırlanışı:

1. Bulgurlar derince bir kaba konur, kaynamış su ile ıslatılır ve yumuşamaya bırakılır

(Ara ara yumuşayıp yumuşamadığını kontrol edin, hala sertse bir miktar daha su ekleyebilirsiniz)

2. Minik minik doğranan kuru soğanlar bir miktar zeytin yağı ve salça ile kavrulur

3. Taze soğan, maydanoz, taze salatalık ve domatesler minik minik doğranır

4. Yumuşayan bulgura zeytin yağı, tüm baharatlar, rendelenmiş domates ve limon suyu eklenip karıştırılır

(baharat ve tuz miktarını damak zevkinize göre ayarlayın)

5. Salçalı soğanlar da bulgura katılır ve salça tüm bulgura yedirililir

6. Tüm yeşillikler, minik doğranmış salatalıklar ve salatalık turşuları ve domates de bulgura eklenir ve karıştırılır

7. Üzerine nar ekşisi gezdirilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder