15 Temmuz 2008 Salı

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI


Bu haftayı zeytinyağlılardan açtım galiba,

Hazırlama süresi: 30dk

Fırın Isısı: Orta hararetli ocak

Zorluk: Kolay

Genel Puan:

Malzemeler:

1 kg. dolmalık biber,

2 su bardağı pirinç,

3-4 adet orta boy kuru soğan,

1 adet havuç, rendelenmiş,

1yemek kaşığı dolmalık fıstık,

2 tatlı kaşığı kuru nane, varsa 1/2 demet taze nane

1 tatlı kaşığı karabiber,

yarım demet maydanoz,

1 tatlı kaşığı tarçın,

1/2 tatlı kaşığı yenibahar,

2 yemek kaşığı (silme)toz şeker

1 çay bardağı kaynamış su,

1/2 su bardağı zeytinyağı,

Tuz


Hazırlanışı:

1. Soğan, havuç ve fıstıklar, fıstıklar pembeleşene kadar yarım su bardağı yağda kavrulur

2.Pirinç ayıklanıp suyu süzülür ve tencereye eklenir

3.Maydanoz hariç diğer tüm malzemeler eklenir

4. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir

5.Doğranmış maydanoz eklenir, bir kez karıştırıp soğumaya bırakılır

6.Yıkayıp, içleri çıkarınlan dolmalık biberlere hazırlanan içi dolmaların üzerinde biraz boşluk kalacak biçimde doldulur

7.Üzerlerine bir dilim domates kapatılır

8. Dolmalar fazla derin olmayan bir tencereye tek sıra halinde dizilir. Yarılarına kadar gelecek biçimde kaynamış su eklenir

9.Orta hararetli ocakta pirinçler yumuşayana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder