18 Temmuz 2008 Cuma

DEFNE YAPRAKLI TAVUK


Oktay Usta'nın kitabındaki tüm tarifleri bitirmeden rahat edemeyeceğim sanırım. İşte kolay bir tavuk yemeği, ama gerçekten de Oktay Usta'nın ciddi bir kitap danışmanına ihtiyacı var. Tarifi uygularken öyle kafam karıştı öyle şüpheci yaklaştım ki yemeğe...



Kaynak: Oktay Usta
Hazırlama Süresi: 50 dakika
Zorluk: Kolay
Malzeme Tedariki: Kolay
Genel Puan:



Malzemeler


500gr. tavuk butu
2 orta boy patates
2 orta boy havuç
1 adet kuru soğan
tuz
karabiber
defne yaprağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
yeteri kadar su


Hazırlanışı


1. Tavuklar haşlanır, soğuması beklenip derileri soyulur.
2. Soğan, patates, havuç kalın jülyen doğranır.
3. Tencerede yağ ile soğanlar birkaç kez çevrilir, üzerine tavuklar ve havuçlar ilave edilir.
4. Oktay Usta'nın bu yeteri kadar su anlayışı beni öldürüyor, yani ya suyu fazla koyarsam ve tadı kaçarsa ya da tersi olur da yemeğim yanarsa, ben profesyonel aşçı değilim ki nerden bileyim... Neyse, tavukların üzerine biraz su eklenir ve ağzı kapatılarak kaynamaya bırakılır.
5. Tavuk 5 dakika kaynadıktan sonra patatesler eklenir, tuz karabiber ve en üste de defne yaprağı serpiştirilir.
6. 15 dakika sonra yemeğiniz hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder