Parklardaki yapraklar yavaş yavaş dökülmeye başlar, sabah uyanıp da açınca pencereyi; buz gibi bir Ankara havası dolar ciğerlerinize, akşamları hırkasız oturulmaz olur balkonlarda...
Sonrada pazar kahvaltısına gelecek olan Elifciğime sunarım...
Kahvaltı en önemli öğündür bilirsiniz. Ama çalışan insanlar için de bir o kadar zordur gerçekleştirmesi....Hafta içi kahvaltı yapamayanlardansanız pazar kahvaltısı eminim sizin içinde ayrı bir keyiftir....
Kaynak: Ebru Şallı'dan Çocuklar İçin Besleyici Eğlenceli Lezzetler" Tefal
Hazırlama Süresi: 15-20dk
Zorluk: Kolay
Pişirme Süresi: 50-55dk
Malzeme Tedariği: Kolay
Genel Puan:
Malzemeler:
4 adet yumurta (Ben 3 adet koydum yeterli geldi)
1,5 çay bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı dilimlenmiş zeytin
1 tatlı kaşığı kuru nane
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 limon suyu
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Bu Malzemelere Ek Olarak Ben;
1 tatlı kaşığı bal
4 dilim ince ince doğranmış kurutulmuş domates
1 çay bardağı lor peyniri
Üzerine de çörek otu ekledim
Yapılışı:
1- Bir kasede yumurta, yoğurt, zeytinyağı, nane, tuz, limon suyu ve balı iyice karıştırılır
2- Un, kabartma tozu, zeytinler, kurutulmuş domates ve lor peynirinide ekleyip karıştırılır
3- Yağlanmış kalıba dökülür
4- 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat pişirilir. (Yarım saat olmuyor ben 180 derecede tam 50 dakika pişirdim. Tarifdeki gibi yarım saatte alırsanız içi tamamen hamur oluyor.)
5- Soğuyunca dilimleyerek servis yapın.
Servis Önerisi: Ben gece yaptığım için sabah üzerine sızma zeytinyağı sürüp fırında biraz ısıttım. Üzerine sürmek için de cevizli, salçalı, peynirli ve baharatlı bir karışım olan acılı yaptım. Güzel oluyor.
İsterseniz bu zeytinli kekin yanına fırında kaşarlı mantar yapıp güzel bir cabernet sauvignon şarap ile de akşam üstü misafirlerinize ikram edebilirsiniz.
Kaynak: REMIX II LALE APA & BEDRİYE MEDİNA
Hazırlama Süresi: 15-20dk
Zorluk: Orta
Pişirme Süresi: 50-55dk
Malzeme Tedariği: Kolay
Malzemeler:
100gr bitter çikolata
1 yumurta
3/4 su bardağı un
3/4 su bardağı esmer şeker
150gr tereyağı
1/3 su bardağı süt
1/4 su bardağı krema
1/2 su bardağı krema
1/2 su bardağı hazır çikolata sosu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yapılışı:
1-Fırını 170 derecede ısıtın
2-Yuvarlak bir kek kalıbının her tarafını yağlayın
3- Hafif ateşteki orta boy bir tencerede tereyağını eritin
4- Tereyağı eriyince içine; şekeri, çikolatayı, sütü ve çikolata sosunu ekleyin
5- Hafif ateşte şeker iyice eriyinceye ve karışım koyulaşıncaya kadar pişirin
6- Ateşten alın biraz soğusun
7- Bir karıştırma kabında kremayı ve yumurtayı mikserle karıştırın
8- Bu karışıma unu ve kabartma tozunu da ekleyin
9- Son olarak çikolata karışımını da ekleyip iyice karıştırın
10- Karışımı kek kalıbına dökün
11- Daha önce ısıttığınız fırında 50-60dk pişirin (bu süre benim fırınımda biraz uzun oldu. Turbo fırnınız varsa 45-50dk yetiyor)
12- Kalıpta soğumasını bekleyin
13- Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın
14- Pudra şekeri veya kremayla servis yapın. (ben şeftali dilimleri koydum güzel oldu)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder