Kaynak: Ekmek Bir Tutkudur/Dilistan Çilingiroğlu Shipman
Hazırlama Süresi: 2 saat / 1,5 saatte hazırlandı
Fırın Isısı: 170º
Zorluk: Ölçüleri tutturmak zor
Pişme Süresi: 1,5 saat/ 1 saatte pişirdim
Malzeme Tedariği: Kolay
Dilly’s Muzlu-Çikolatalı Ekmeği
(Dilly’s Bananachoc Bread)
Tarif:
Malzemeler:
150gr. Kuru sarı üzüm
175gr. Çok amaçlı un
10gr. Kabartma tozu
Yarım tatlı kaşığı karbonat
Yarım tatlı kaşığı tuz
125gr. Eritilmiş tereyağ
75gr. Toz şeker
75gr. Esmer şeker
2 yumurta
400gr. Olgun muz (kabuksuz tartılacak ve püre halinde kullanılacak)
75gr. Küçük parçalara kesilmiş bitter çikolata
1 çay kaşığı vanilya
(Dilly’s Bananachoc Bread)
Tarif:
Malzemeler:
150gr. Kuru sarı üzüm
175gr. Çok amaçlı un
10gr. Kabartma tozu
Yarım tatlı kaşığı karbonat
Yarım tatlı kaşığı tuz
125gr. Eritilmiş tereyağ
75gr. Toz şeker
75gr. Esmer şeker
2 yumurta
400gr. Olgun muz (kabuksuz tartılacak ve püre halinde kullanılacak)
75gr. Küçük parçalara kesilmiş bitter çikolata
1 çay kaşığı vanilya
Hazırlanışı:
1. Eritilmiş tereyağını ve şekeri karıştırdım
2. Ezilmiş muzu, çikolatayı, üzümleri ve vanilyayı ilave ettim,
3. Karışıma un, kabartma tozu, karbonat ve tuz karışımını ekledim malzemeleri iyice birbirleriyle kaynaştırıp baton şeklindeki kek kalıbıma koydum
1. Eritilmiş tereyağını ve şekeri karıştırdım
2. Ezilmiş muzu, çikolatayı, üzümleri ve vanilyayı ilave ettim,
3. Karışıma un, kabartma tozu, karbonat ve tuz karışımını ekledim malzemeleri iyice birbirleriyle kaynaştırıp baton şeklindeki kek kalıbıma koydum
Daha önce de dediğim gibi 1 saatte pişti. Allah için güzel oldu. Ama bir daha yapar mıyım derseniz bu tarifle değil kendimce göz kararı yaparım bu tartma işleri bana göre değil yahu…
cok sevdigim tarifi denemis olmaniz beni cok sevindirdi.olculeri gr ile vermeek zorundayim zira biz okulda ogretirken standart olcu kullanmak zorundayiz ama yinede bu goz karari yapilamaz anlamina gelmiyor.afiyet olsun tum deneyen ve deneyecek olanlara sevgiler dilistan cilingiroglu shipman
YanıtlaSilyorumunuz için çok teşekkür ederim. Her nekadr gramlarla aram iyi olmasa da kitabınızdan başka tarifler de deneyeceğim, lezzet açısından tam damağımıza göreydi ekmeğiniz çünkü.
YanıtlaSil