Kaynak: Jennie Shapter – Cook’s Practical Handbook: Bread Machine
Hazırlama Süresi: 2,5 saat
Fırın Isısı: 220º
Zorluk: Kolay
Pişme Süresi: 20 dakika
Malzeme Tedariki: Kolay
Genel Puan: 5
Hazırlama Süresi: 2,5 saat
Fırın Isısı: 220º
Zorluk: Kolay
Pişme Süresi: 20 dakika
Malzeme Tedariki: Kolay
Genel Puan: 5
Malzemeler:
140ml-5/8 kap süt
225gr.-2 kap un
2 yemek kaşığı şeker
1/2 çay kaşığı tuz
1çay kaşığı aktif kuru maya
İçi:
Kaymak
Böğürtlen Reçeli
Not: Ben içine bildiğimiz pasta kremasından pişirdim.
1 bardak süt
2 tatlı kaşığı un
2 yemek kaşığı şeker
Üzeri için pudra şekeri
Hazırlanışı:
1. Hamurunuzu ekmek makinesinde yapıyorsanız önce süt sonra un şeker tuz ve mayayı koyup hamur yoğurma programını çalıştırın. Makineniz yoksa tüm malzemeyi iyice karıştırıp yoğurun ve iki katı olana dek ılık ortamda bekletin.
2. Kabaran hamurunuzdan 8 eşit küçük beze ayırın ve yuvarlayıp top şekli vererek fırın tepsisine koyun. Üzerini nemli bir bezle örtüp yine ılık bir ortamda 2 katı olana dek bekletin.
3. Fırında 15-20 dakika üzerleri kızarana dek pişirin.
4. Krema için tüm malzemeyi karıştırıp pişirin.
5. Pastalarınızın ortasını keserek içine kremayı sürün ve istediğiniz meyve ile tatlandırın.
6. Üzerine pudra şekeri serpiştirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder