19 Şubat 2008 Salı

ALMAN PASTASI

Elif birgün aklımıza Alman Pastasını bir düşürdü o gün bugündür her yerde orijinal Alman Pastası tarifi arar olduk Nilgün'le. Ama ben elimin altındaki bir kitapta olduğunu çok sonra farkettim çünkü Jennie Shapter kitabında bu tarife Devonshire Splits adıyla yer vermiş. Neyse sonuç olarak minik minik Alman pastacıklarımız oldu...

Kaynak: Jennie Shapter – Cook’s Practical Handbook: Bread Machine

Hazırlama Süresi: 2,5 saat

Fırın Isısı: 220º

Zorluk: Kolay

Pişme Süresi: 20 dakika

Malzeme Tedariki: Kolay

Genel Puan: 5

Malzemeler:

140ml-5/8 kap süt

225gr.-2 kap un

2 yemek kaşığı şeker

1/2 çay kaşığı tuz

1çay kaşığı aktif kuru maya

İçi:

Kaymak

Böğürtlen Reçeli

Not: Ben içine bildiğimiz pasta kremasından pişirdim.

1 bardak süt

2 tatlı kaşığı un

2 yemek kaşığı şeker

Üzeri için pudra şekeri

Hazırlanışı:

1. Hamurunuzu ekmek makinesinde yapıyorsanız önce süt sonra un şeker tuz ve mayayı koyup hamur yoğurma programını çalıştırın. Makineniz yoksa tüm malzemeyi iyice karıştırıp yoğurun ve iki katı olana dek ılık ortamda bekletin.

2. Kabaran hamurunuzdan 8 eşit küçük beze ayırın ve yuvarlayıp top şekli vererek fırın tepsisine koyun. Üzerini nemli bir bezle örtüp yine ılık bir ortamda 2 katı olana dek bekletin.

3. Fırında 15-20 dakika üzerleri kızarana dek pişirin.

4. Krema için tüm malzemeyi karıştırıp pişirin.

5. Pastalarınızın ortasını keserek içine kremayı sürün ve istediğiniz meyve ile tatlandırın.

6. Üzerine pudra şekeri serpiştirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder