13 Şubat 2008 Çarşamba

STROMBOLİ

Doğum günümün üstünden 3 hafta geçti ama ne yazık ki bebişlerimin hastalığı sebebiyle bir türlü oturup da o gece arkadaşlarım için hazırladığım yemeklerin tariflerini yazmadım. Kısmet bugüneymiş. Soframız çok zengindi o akşam, ama en çok Stromboli talep gördü.
Kaynak: Jennie Shapter – Cook’s Practical Handbook: Bread Machine
Hazırlama Süresi: 2,5 saat
Fırın Isısı: 190º
Zorluk: Kolay
Pişme Süresi: 30 dakika
Malzeme Tedariki: Kolay
Genel Puan: 5

Malzemeler

200 ml / 7/8 kap su
350 gr./ 3 kap un
1/2 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı aktif kuru maya

İç harcı için:

175 gr. mozeralla peyniri
75 gr. parmesan peyniri
1 yemek kaşığı iyice kıyılmış maydonoz
1 yemek kaşığı iyice kıyılmış fesleğen
1 diş ezilmiş sarmısak

Üzeri için
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Biberiye

Hazırlanışı:

1. Ekmek makinesinde yapıyorsanız önce su sonra un şeker tuz ve mayayı koyup hamur yoğurma programını çalıştırın. Makineniz yoksa tüm malzemeyi iyice karıştırıp yoğurun ve iki katı olana dek ılık ortamda bekletin.
2. Hamurunuzu 30x23cm ebadında açın ve üzerine peynirleri (parmesan yerine eski kaşar kullandım ben) ve yeşillikleri (taze fesleğenim yoktu kurusundan serpiştirdim) hamurun kenarlarını boş bırakarak yayın.
3. Hamuru kısa kenarından tutarak rulo sarın.
4. Birleşim yeri alta gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirip üzerine zeytinyağı sürün, biberiye serpiştirin.
5. 25-30 dakika ılık fırında bekletin. Hamur kabarınca fırınınızı çalıştırın.
6. Üzeri kızarınca fırından çıkarın ve dilimleyin.
Sıcak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder