Evdeki küçük canavar her gün brownie isteyip üstelik de hepsini bir gecede mideye indirdiği için artık aynı şeyi pişirmekten yorulmuştum. İmdadıma Dilistan Hanım'ın cookieleri yetişti. İtiraf etmeliyim ki bu gram işi bana pek uymuyor ne diyebilirim ki ben "göz kararı" insanıyım. Ama tabi bu işe soyunduysak layıkıyla yapmalıyız diye düşündüm ve eve bir adet mutfak tartısı aldım...
Kaynak: Dilistan Çilingiroğlu Shipman – Ekmek Bir Tutkudur
Hazırlama Süresi: 1 saat
Fırın Isısı: 180º - 200º
Zorluk: Kolay
Pişme Süresi: 15 dakika
Malzeme Tedariki: Kolay
Genel Puan:
Malzemeler:
600gr. un
200gr. tereyağ (oda sıcaklığında)
150gr. esmer toz şeker
150gr. beyaz toz şeker
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 küçük tutam tuz
450gr. bitter damla çikolata
200gr. ufalanmış ya da toz ceviz ya da fındık içi
100gr. taze krema
Hazırlanışı
1. Un şeker, tuz kabartma tozunu iyice karıştırın.
2. Küçük parçalar halinde kesilmiş tereyağı ilave edin mikserle ya da elinizle iyice karışıp görülmeyecek hale gelinceye kadar karıştırın (ben elimle yaptım)
3. Çırpılmış yumurtaları azar azar karışıma ilave edin ve karıştırın.
4. Kremayı (krema bulamazsanız yerine süt ya da sütte ezilmiş kaymak kullanabilirsiniz) ilave edin
biraz yapışkan bir hamur gibi oluyor ama;
5. Ceviz ya / ya da fındık içini ve çikolatayı ilave edip karıştırın, bu malzemelerle hamur kendini topluyor ve ele yapışmaz hale geliyor, çok mıncıklamadan üstünü kapatın kabınızın ve buzdolabına koyun. Yarım saat bekletin.
6. Buzdolabından çıkradığınız kurabiyelerinizi yuvarlak yassı köfte biçiminde yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı dizin.
7. Burası çok önemli : Önceden ısıttığınız fırında 15 dakika pişirin ve dışarı alın. Dışarıda pişmeye devam ediyor çünkü, bir başka anlatımla içini çekiyor kurabiyeler. Daha uzun kalırlarsa fırında sert olabilirler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder