19 Şubat 2008 Salı

BULGURLU KÖFTE


Eşim de benim gibi mtfakta vakit geçirmekten zevk alanlardan. Bu pazar bize sürpriz yaptı ve Gönül Candaş'tan çok leziz bir et yemeği pişirdi.

Kaynak: Gönül Candaş – Bereketli Olsun

Hazırlama Süresi: 1 saat

Zorluk: Kolay

Malzeme Tedariki: Kolay

Genel Puan: 5




Malzemeler:

500gr. dana kıyma

3-4 çorba kaşığı ince bulgur

1 yumurta

Yarım demet dereotu

1-2 soğan

1 çay kaşığı karabiber

kimyon

1 çorba kaşığı salça

2 çorba kaşığı yağ

tuz

Hazırlanışı:

1. Rendelenmiş soğan, doğranmış dereotu,tuz karabiber, kimyon, bulgur, kıyma ve yumurta iyice yoğurulur.

2. Küçük köfteler yapılır ve yağda kızartılıp tepsiye dizilir ( Bu noktada biraz kafamız karıştı, tepsiye dizip fırına verecekmişiz gibi algıladık ancak fırında sos pişmek bilmeyince ocak üzerine aldık tepsimizi. Çukur kap kullanmakta fayda var)



3. Üzerlerine iki bardak suda ezilmiş salça dökülüp (bu sosa da tuz ve istediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz) yavaş yavaş pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder