19 Şubat 2008 Salı
BULGURLU KÖFTE
Eşim de benim gibi mtfakta vakit geçirmekten zevk alanlardan. Bu pazar bize sürpriz yaptı ve Gönül Candaş'tan çok leziz bir et yemeği pişirdi.
Kaynak: Gönül Candaş – Bereketli Olsun
Hazırlama Süresi: 1 saat
Zorluk: Kolay
Malzeme Tedariki: Kolay
Genel Puan: 5
Malzemeler:
500gr. dana kıyma
3-4 çorba kaşığı ince bulgur
1 yumurta
Yarım demet dereotu
1-2 soğan
1 çay kaşığı karabiber
kimyon
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı yağ
tuz
Hazırlanışı:
1. Rendelenmiş soğan, doğranmış dereotu,tuz karabiber, kimyon, bulgur, kıyma ve yumurta iyice yoğurulur.
2. Küçük köfteler yapılır ve yağda kızartılıp tepsiye dizilir ( Bu noktada biraz kafamız karıştı, tepsiye dizip fırına verecekmişiz gibi algıladık ancak fırında sos pişmek bilmeyince ocak üzerine aldık tepsimizi. Çukur kap kullanmakta fayda var)
3. Üzerlerine iki bardak suda ezilmiş salça dökülüp (bu sosa da tuz ve istediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz) yavaş yavaş pişirilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder