25 Şubat 2008 Pazartesi

BARCELONA... TATİL.... YEMEK.....



Başbaşa tatile çıkmayalı uzun zaman olmuştu....
Minik oğlumuz aramıza katıldığından beri, bir iki günlük kaçamakları saymazsak biz hiç yalnız kalmamıştık...Artık oğlumuzun bizsiz 4-5 gün kalabileceğine ikna ettikten sonra kendimizi..
Oğlumuzu da anneanne ve dedemizin güvenilir ellerine teslim ettikten sonra biz karı koca Barcelona'ya gittik......
Çok güzel, gerçekten yaşamak isteyeceğiniz bir şehir.....



Her sokağı, her binası yaşanmışlık dolu.....
Birçok bina yüzyıllardır orada.....
Bir ülke bu kadra çok sanatçı çıkarır mı.....
Gaudi, Picasso, Dali......
Ve meşhur pazarı... Aslında tamamen pazarlama harikası çünkü alası bizim ülkemizde var bu sebzelerin meyvelerin ama sunum herşeyi bambaşka yapıyor.....



5 gün boyunca gece gündüz altını üstüne getirdik şehrin.....
Çok yürüdük, çok yedik, çok eğlendik......
Ve burada İspanyol mutfağı ile de tanıştık ve biz çok sevdik......
Aslında İspanyol demiyim Catalan mutfağı ile tanıştık.... Çünkü Barcelona Catalanların başkenti...
İspanya kendi içinde bölünüyor Catalunya içinde bağımsız dışarıda İspanya'ya bağlı..
Kendi dilleri, kültürleri, mutfakları var.....
Ana yemek deniz ürünleri....
Ama bir de vazgeçilmezleri var o da patates....
Bin türlüsünü yedik orada....
Bu tarif de Barcelona'dan aldığım yemek kitabından "Cooking Spanish"


PATATAS BRAVAS.....


Malzemeler:
4-5 adet orta boy patates
4 adet domates
1 küçük boy kırmızı soğan
3-4 adet sarmısak
1 çay kaşığı şeker
1-2 adet tane karabiber
1 adet defne yaprağı (evde yoktu ben fesleğen koydum)
1 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber
Hazırlanışı:
1. Kitapdaki tarifte ve biz yediğimizde kızartılıyordu ama ben patatesleri iri iri doğrayıp fırında yağlı kağıdın üzerinde biraz zeytinyağı ve tuzla karıştırark pişiridim aynı lezzette ama daha hafif oldu.
2. Fırında patatesler kızarıncaya kadar 200 derecede pişirilir
3. Patatesler fırında pişerken soğanları minik minik doğrayın
4. Zeytinyağında karamelize oluncaya kadar pişirin.
5. Rendelemiş olduğunuz domatesleri ekleyin
6. Şeker, tuz, tane karabiber, kırmızı toz biber ve fesleğeni de ekleyip domatesler iyice pişene kadar (5-6 dk) karıştırın.
7. İçine ezmiş olduğunuz sarmısakları ekleyin.
8. Fırından çıkarrtığınız patateslerin üzerine dökün.
9. Pişirdiğim tavuğun yanına çok güzel oldu......
Barcelona maceralarım ve İspanyol yemeklerim devam edecek.......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder