13 Şubat 2008 Çarşamba

HURMALI KEK

Doğum günümde Hurmalı Kek de rağbet gördü. Gerçekten lezzetliydi.

Kaynak: Beyaz Mutfak – Nathalie Stoyanof
Hazırlama Süresi: 1 saat
Fırın Isısı: 180º
Zorluk: Kolay
Pişme Süresi: 1saat
Malzeme Tedariki: Kolay
Genel Puan: 4

Malzemeler

250 gr. doğranmış hurma
300 ml.kaynamış su
115 gr. margarin
1 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta
1 çay kaşığı vanilya
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karbonat

Sos için:

1 kahve fincanı+1 yemek kaşığı kahverengi şeker
60ml süt kreması
50 gram margarin

Hazırlanışı:

1. Doğranmış hurmayı kaynar suya koyup bir gece bekletin.
2. Bir kaba vanilya şeker ve yağı koyup çırpın (Söylememe gerek yoktur ama ben tabi ki de margarin kullanmadım, tereyağı tercih ettim)
3. Şekerli yağlı karışıma 1 er 1 er yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin.
4. Başka bir kapta un tarçın ve karbonatı karıştırın.
5. Tarçınlı karışımı yumurtalı karışıma ekleyin.
6. Hurmayı suyuyla birlikte hamurunuza ekleyin ve 1 dakika karıştırın.
7. Fırın kabına aldığınız kek hamurunu (21 cm. çapında fırın tepsisi) 1 saat pişirin.
8. Ocakta kahverengi şeker yağ (sıvıyağ kullandım) ve kremayı kaynatın.
9. Fırından çıkardığınız kekin üzerine sıcakken sosu dökün ve 80 dereceye ayarlı fırına bu şekilde geri koyup beş dakika kadar bekletin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder