24 Nisan 2008 Perşembe

JAMIE OLIVER'DAN CALZONE DENEMESİ



Kaynak: Jamie Oliver
Hazırlama Süresi: 1,5 saat
Fırın Isısı: 200º
Zorluk: Kolay
Malzeme Tedariki: Kolay
Genel Puan:


Malzemeler

Pizza Hamuru için:


500gr. un
1/2 yemek kaşığı tuz
1 paket kuru maya (dr. oetker'in 10gr. lık paketlerinden)
1/2 yemek kaşığı esmer şeker
2 yemek kaşığı zeytinyağı
320ml. ılık su (2 su bardağı + 1/2 kahve fincanı)

İçi:
250gr. mantar
2 diş sarımsak
kekik
tuz ve karabiber
1 demet ıspanak (250gr.)
2 top mozeralla peyniri ( ya da 200gr. taze kaşar da olabilir bence)

Domates sosu:
2 adet domatesin rendesi
2 diş sarımsak
fesleğen


Hazırlanışı:

1. Eğer ekmek makinesinde yapacaksanız sıvılar altta, kurular üstte olmak üzere hamur yoğurma programını kullanın. Elinizde yapacaksanız, un tuz ve mayayı karıştırın, ortasını açıp zeytinyağı ve şekerle karıştırdığınız ılık suyunuzu yavaş yavaş ilave ederek hamurunuzu yoğurun,
2. Ele yapışmayacak kıvama gelince üzerini nemli bir bezle kapatarak ılık bir ortamda iki katı kabarana kadar bekletin.
3. Bu arada domates rendesi ve ezilmiş sarımsakları tavaya alın ve bir tutam fesleğen serpiştirerek pişirin.
4. Mantarları ince ince doğrayın ve ayrı bir tavada ince ince doğranmış sarımsaklarla kavurun, ıspanakları ekleyin.
5. Domates sosunuzu ıspanaklı karışıma ekleyin ve birlikte bir iki dakika ateşte çevirin, altını kapatıp soğumaya bırakın.
6. Mozerellaları küp küp doğrayın.
7. Kabarmış hamurunuzu unlu tezgaha alın ve bir kez daha yoğurup, 4 eşit parçaya bölün.
8. Her bir hamur parçasını demir 1 liralık inceliğinde açın.
9. Açtığınız hamurun bir yanına iç malzemeyi yerleştirip peyniri koyun, ve hamurun boş kısmını üzerine kapatın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.
10. Dilerseniz üzerine yumurta sarısı sürebilirsiniz, ben ağır olur mu korkusuyla sürmedim.
11. 15-20 dakika sonra nefiss calzoneleriniz hazır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder