7 Nisan 2008 Pazartesi

TAVUKLU RULO KÖFTE

Yeni kitapları takip etmek biliyorsunuz site sakinleri olarak bizim görevimiz. Yeni çıkan ve şu an listelerde üst sıralarda olan bir yemek kitabından bugünkü tarifimiz. Kitabımız "Net 425 G" Gamze Bursa tarafından yazılmış. Kitap çok güzel hazırlanmış. Tarifleri resimleri ise iştah açıcı. Zaten Gamze hanımın mesleği de fotoğrafçılıkmış. Özellikle de yemek fotoğrafları.

Ama ne yalan söyleyeyim kitap biraz pahalı. Bu nedenle kitapdan bir tarif duyar ama kitabı da almak istemezseniz bize mesaj atın biz istediğiniz tarifi dener, yapar, yorumlar size buradan zevkle iletiriz.

İlk denediğim tarif ise güzeldi ama çok süperdi diyemeyeceğim...

Neyse daha devam edeceğiz bu kitapla ilgili çalışmalara...

Kitabın bir diğer güzelliği ve kolaylığı da ölçüler hep kaşık, bardak gibi hepimizin aşina olduğu ölçü şekilleri. Gr ile verdiklerini ise arkada detaylı bir şekilde anlatmış zaten Gamze hanım. Hal böyle olunca da ölçmek çok kolay oluyor tariflerinde.....

Kaynak: Net 425 G Gamze Bursa

Hazırlama Süresi: 20 dakika

Fırın Isısı: 180º

Pişirme süresi: 60 dakika
Genel Puan:

Malzemeler:

500 gr tavuk kıyması (kitap da 750 gr yazıyordu ben malzemeleri biraz azalttım çünkü tarif 8 kişilik.)

2 yumurta

2 dilim bayat ekmek içi (ıslatılımış ve ufalanmış)

2 orta boy soğan (rendelenmiş)

1 çay kaşığı kimyon

Tuz, karabiber

İç Harcı için:

2 yemek kaşığı zeytinyağı

200 gr (yaklaşık 1 su bardağı) küp küp doğranmış mantar

2 demet pazı

2 orta boy soğan (küp küp doğranmış)

tuz, karabiber

Hazırlanışı:

1. Tavuk kıyması, rendelenmiş soğan, 1 yumurta, ekmek içi, tuz, kimyon, karabiber iyice yoğurulur

2. Derince bir tavada soğanlar 5 dakika hafif pembeleşinceye kadar kavrulur

3. Mantarlar eklenir 2 dk kadar pişirilir

4. İri iri doğranan pazılar eklenir

5.Suyunu hafif çekince ocaktan alınır

6. Tepsiye aliminyum folyo serilir, kenarlardan 2şer cm boşluk kalana kadar hazırladığınız köfte karışımı yayılır

7. Ortasına mantarlı harc eklenir

8. Folyo yardımı ile rulo yapılır

9. Üzerine 1 yumurta sürülür

10. Önce 30dk üstü kapalı, sonra 30 dk üstü açık pişirilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder