Kaynak: Oktay Usta
Hazırlama Süresi: 30 dakika
Pişme süresi: 10 dakika
Fırın Isısı: 170º
Zorluk: Kolay
Malzeme Tedariki: Kolay
Genel Puan:

Malzemeler
125gr. margarin
1 + 1/2 çay bardağı pudra şekeri
1 çorba kaşığı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
1 paket bitter çikolata
Hazırlanışı:
1. Tereyağı ve pudra şekerini iyice özleşinceye kadar karıştırın, yoğurdu ekleyin.
2. Kabartma tozu ve vanilya ile birlikte un eklemeye başlayın.
3. Kulak memesi kıvamına gelip de hamur kendini toplatınca merdane yardımıyla açın. (Burada Oktay Usta bir kurşun kalem kalınlığında demiş ama ben anlamadım. Göz kararı yarım santim kadar yaklaşık incelikte açtım hamuru. )
4. Kalıplarla kestiğiniz hamuru fırına verin.
5. Çikolatayı benmari usulü (kaynar su üstünde karıştırarak) eritin. (ben bu konuda tembellik yaptım ve mikrodalgada erittim)
6. Hafif pembeleşmiş kurabiyelerinizi fırından çıkartın ve soğuduktan sonra çikolatayla süsleyin. Biz Genco sayesinde sadece göz ve ağız yaptık çukulatayla. Bu arada oğlumda fotoğraf çekme aşkı başladı, bugün bütün resimleri o çekti.
Bir tabak dolusu kurabiyeli hayvanlarını kimselere vermedi Genco, kardeşine bile şekli bozuk (onun tabiri) kurabiyelerden yedirmeme izin verdi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder