Oğlum tüm yaşıtları gibi köfteye bayılıyor. Zaten köfte ustası bir babaannesi olduğu için bana pek fırsat düşmüyor ama bu sefer sıra bendeydi. Sahrap Soysal'a çok mu haksızlık ediyorum diye düşündüm, keza yine Doğan grubundan yeni kitapları yayınlanıyor, denemeli deyip köfte tarifimi ondan aldım. İyi ki de yapmışım çünkü herkes bayıldı. Genco'nun soslu şeylerden hoşlanmadığını biliyorum ama nasıl da köfteleri domates sosuna batırıp batırıp yedi anlatamam.
Kaynak: Sahrap Soysal – Anne Ben Acıktım
Hazırlama Süresi: 50 dakika
Zorluk: Kolay
Malzeme Tedariki: Kolay
Genel Puan:
Malzemeler
500gr. orta yağlı kıyma
2 çay bardağı ince bulgur
1/2 çay bardağı irmik
1/2 çay bardağı ceviz
1 yumurta
1 orta boy soğan (rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı biber salçası ( ya da 1 yemek kaşığı domates salçası)
Tuz
Karabiber, kimyon
1 çay bardağı sıvı yağ
Sos İçin
4-5 yemek kaşığı domates püresi
Sarımsak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Nane ya da fesleğen
Hazırlanışı:
1. Bulgur ve irmiği 1 bardak ılık su ile ıslatın ve bir kenarda 10 dakika kadar kabarması için bekletin.
2. Rendelenmiş soğanı, kıymayı, yumurtayı, salça ve baharatları kabarmış bulgura ekleyin ve 4-5 dakika yoğurun.
3. Üstünü kapattığınız köfte harcınızı buzdolabında 10 dakika bekletin.
4. Sos için domates püresini ( ben iki tane organik domates rendelemeyi tercih ettim) nane, bir iki diş sarımsak ve yağ ile pişirin.
5. Köfte harcınızdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verin. Arzu ederseniz bol tuzlu suda haşlayın ya da yağda kızartın (ben Genco'nun yememesi olasılığını düşünerek haşlamadım kızarttım.) Sos ile servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder