30 Nisan 2008 Çarşamba

BAHARLA GELEN...

Öğlen yemekte konuşuyorduk kızlarla... Üzerimizde bi yorgunluk, sürekli uyku hali, iç sıkıntısı, bi şişkinlik hali....

Ve sonunda suçluyu bulduk... Havalar...

Bizi bu havalar mahvetmişti.... Peki bahar aylarındaki bu ruh halinden, fiziksel ve ruhsal garipliklerden kurtulmak için ne yapmalıydık acaba????

cevap: bol taze gıda, bol su, arada bir de olsa spor, bol sohbet, bol kahkaha....

Ama vucudumuzdaki şişkinlikleri, ödemleri, azaltmak için başka birkaç önerim var:

Bahar aylarında gerçekleşen sık hava değişimleri nedeni ile vücudun su tutması sık sık görülmeye başlar. Bu durumun tartıya yansıdığnda da kilo aldığımızı düşünmeye başlıyoruz. Ama endişelenmeyin bu kilo değil vucudumuzun fazla su tutmaya başlaması.
İşte bu su tutulmasını aza indirgemek için yapabileceğiniz birkaç küçük öneri size…..

- En önemli yöntem bol su içmek. Bu nedenle özellikle bahar aylarında su tüketiminize mutlaka dikkat edin. Günde 2-2,5 litre su içmeyi ihmal etmeyin.
-Tuz, vücutta su tutulmasına neden olur. Bu nedenle tuz tüketiminize dikkat edin, yemeklere ilave tuz eklememeye çalışın. Tuz tüketiminizi mümkün olduğunca azaltmaya, hatta sodyumu azaltılmış tuz kullanmaya özen gösterin. (Deniz tuzu kullanın)
-Her mevsim olduğu gibi sebze ve meyve tüketimi bahar aylarında da çok önemlidir. Çünkü sebzelerin ve meyvelerin ödemin azaltılmasında oldukça önemli rolleri vardır. Bu nedenle günde 4-5 adet meyve yemek ve ana öğünlerden birisinde mutlaka sebze yemeğine yer vermeye dikkat edin.
-Vücuttan ödemi atmanın en etkili yollarından birisi de düzenli yürüyüştür.Günde yarım saat tempolu yürüyüş yapmayı ihmal etmeyin
-Kahve, kola gibi kafein içeren yiyecekler vücutta su tutulmasını arttırabilir, bu nedenle kahve ve kola tüketiminizi minimize etmeye çalışın. Bu tarz içecekler yerine bitki çayları içmeye özen gösterin.
-A, C, E vitaminleri içeren yiyecekler tüketmeye gayret edin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder