30 Nisan 2008 Çarşamba

ROKALI MANTAR SALATASI


Havaların ısınmaya başlamasıyla artık daha hafif yemekler hazırlanmaya başladı sofralarımızda.
Bol yeşillikli, tazecik domatesli ekşili salata zamanları başlıyor artık.
Salatayı çok seviyorum. Ama sadece yemesini. Biri hazırlasın koysun, kocca bir kaseyi yiyebilirim. Ama o marulları tek tek yıka, sirkeli suda beklet bi daha yıka, doğra, maydonozları kıy, soğanları ince ince doğra.....
Ayyyy....... İçime fenalıklar geliyor....
Allahtan yardımcımız bu işleri yapmayı seviyor da beni yeşillik doğrama işinden kurtarıyor. O doğruyor bende karıştırıyorum...
Salata sevenlerdenseniz bizim çoluk çombalak, eş dost sevdiğimiz bir salata tarifi size.....

Kaynak: -
Hazırlama Süresi: 10dk
Fırın Isısı: -
Zorluk: Kolay
Malzeme Tedariki: Kolay
Genel Puan:
5

Malzemeler:
1 adet kıvırcık
1/2 demet roka
1 kutu mısır
3-4 adet kurutulmuş domates
1-2 adet orta boy domates
1 kutu ( yaklaşık 250-300gr oluyor bir kutuda) mantar
1-2 dilim beyaz peynir, küp küp doğranmış
2-3 adet taze soğan
2-3 adet ince doğranmış turşu jalepino biberi (isteğe bağlı)
4-5 adet ceviz
1/2 limon suyu
zeytinyağı, nar ekşisi

Hazırlanışı:
1. Marul ve roka iyice yıkanır sirkeli suda biraz bekletilir tekrar yıkanır ve ince ince doğranır
2. Yıkayıp ayıklanan mantarlar çok az zeytinyağında, orta ateşte sotelenir.
3. Marul ve rokanın içine ince ince doğradığınız taze soğanlar, şerit halinde kestiğiniz kurutulmuş ve kurutulmamış domatesler eklenir
4. Yukarıdaki malzemelere mısır, sotelenen mantarlar eklenir
5. Tüm malzeme limon suyu, nar ekşisi ve zeytinyağı ile lezzetlendirilir
6. Üzerine iri parçalar halinde ceviz ve peynir eklenir yanında kızarmış ekmekle servis yapılır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder